Apple doet het beter dan ooit dankzij de iPhone 6

16 February 2015 | In iPhone 5S Nieuws

Het gaat goed met Apple en de iPhone. Dat blijkt uit cijfers van het laatste kwartaal van 2014, die het bedrijf onlangs bekend maakte. Nog nooit behaalde Apple zo’n grote omzet, maakte het zoveel winst en verkocht het zoveel iPhones. De innovatieve iPhone 6 blijkt een schot in de roos te zijn, waarmee Apple eindelijk over een dood punt heen is geraakt en weer voorop loopt.

Meeste iPhones ooit verkocht

In het laatste kwartaal van 2014 werden er 74,5 miljoen iPhones verkocht. Een jaar eerder waren dat er nog 51 miljoen. Maar liefst 46 procent meer mensen gingen voor een iPhone met abonnement. Dit was met name te danken aan de populariteit van de iPhone 6 en de enorme groei in China. In dat land werden 70 procent meer iPhones verkocht.

Een frappant detail is dat volgens Apple CEO Tim Cook 85 procent van de iPhone-kopers is overgestapt van een toestel van een ander merk. Apple doet de concurrentie dus enorme pijn. Met name Samsung lijkt het zwaar te verduren te hebben. In de kwartaalcijfers van dit bedrijf werd niets vermeld over het aantal verkochte toestellen, maar wel dat de winst daalde met 64 procent.

Records in omzet en winst Apple

Hoe anders gaat het bij Apple. In het laatste kwartaal werd de grootste omzet ooit behaald: 74,6 miljard dollar. Ook de winst was hoger dan ooit: 18 miljard dollar. Sterker nog, dit is de hoogste kwartaalwinst ooit gemaakt door een beursgenoteerd bedrijf.

Het gaat dus beter dan ooit met Apple. Het enige minpuntje dat valt op te tekenen is de daling van het aantal verkochte iPads. Er werden 4 miljoen minder exemplaren van verkocht. Dat zou te maken kunnen hebben met het feit dat de nieuwste iPhones een veel groter scherm hebben en dat dit de iPad enigszins overbodig maakt. Maar dat mag de pret voor Apple vast niet drukken.

Laat een reactie achter

Current month ye@r day *