‘iPhone 5s komt met IGZO-scherm’

16 July 2013 | In iPhone 5S Nieuws

De nieuwe iPhone 5s gaat een 4 inch scherm krijgen met het energiezuinige IGZO. Deze technologie van Sharp zorgt ervoor dat het scherm minder energie gaat gebruiken en de batterij dus langer meekan. Ook wordt een gesproken over een 12 megapixel camera en een verbeterde videochip.

Dat beweert een Chinees bedrijf althans, wat is doorgeschemerd uit Apples bevoorradingsketen.

Volgens deze nieuwe geruchten blijft het toestel er hetzelfde zien als zijn voorganger. Alleen onder de motorkap zal er wat gaan veranderen. Er komt een snelle videochip in, NFC en een vingerafdrukscanner die in de grote Home-knop gemaakt wordt. De processor blijft hetzelfde, alleen zou deze A6 in de iPhone 5s op een hogere kloksnelheid draaien. Verder krijgt het nog een verbeterd werkgeheugen van 2GB en een camera met  12 megapixels.

IGZO-scherm:

Er wordt dus gezegd dat de iPhone 5s een nieuwe scherm gaat krijgen, van de zogenaamde IGZO technologie van Sharp. Dit scherm is energiezuiniger dan andere schermen en verlengt zodoende de batterijduur. Ook zou dit scherm voor een helder beeld moeten zorgen bij de iPhone 5s. De resolutie van 1136×640 en het formaat van 4 inch zouden bij de iPhone 5s hetzelfde blijven.

Apple heeft vooralsnog de iPhone 5s nog niet officieel aangekondigd, maar de verwachtingen zijn dat dit in de herfst van dit jaar gaat gebeuren (samen met het nieuwe besturingssysteem iOS 7)

Laat een reactie achter

Current month ye@r day *