iPhone 5s presentatie, de vingerafdrukscanner

10 September 2013 | In iPhone 5S Nieuws

Biometrische beveiliging komt langzaam maar zeker naar de smartphones toe, zeker met deze stap die Apple nu gezet heeft met de iPhone 5s. De iPhone 5s krijgt nu toch echt de vingerafdrukscanner, iets waar we al maandenlang over hebben kunnen speculeren. Deze sensor bevindt zich in de home-knop (waar nu geen vierkantje meer inzit als voorheen, maar helemaal een leeg rondje), en gaat ervoor zorgen dat je makkelijker en sneller ergens kan inloggen.

Vingerafdrukscanner iPhone 5s

Deze vingerafdrukscanner is er alleen voor de iPhone 5s, dus niet voor de nieuwe goedkopere iPhone 5c, benadrukt Apple expliciet.

Voor deze scanner gebruikt Apple de technologie van AuthenTec, een bedrijf dat Apple vorig jaar voor $356 miljoen gekocht heeft.

Als je telefoon nu dus gestolen wordt, dan hoef je niet meer te vrezen voor allerlei foute dingen die er kunnen gebeuren. Tuurlijk is het niet fijn om iets kwijt te raken of als iets gestolen wordt, maar hierdoor zijn je belangrijke gegevens (bankrekening bijvoorbeeld) niet voor onbekende zichtbaar, alleen voor jou, want niemand heeft een vingerafdruk zoals jij ;-)

Laat een reactie achter

Current month ye@r day *