Kijkgedrag bij Ziggo wordt anoniem geregistreerd

15 June 2015 | In iPhone 5S Nieuws

Na een onderzoek van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP), heeft kabelmaatschappij Ziggo het registreren van het kijkgedrag van haar klanten aangepast. Het CBP heeft namelijk onderzoek gedaan naar overtredingen in de privacywetgeving. Ziggo gebruikte volgens het CBP de gegevens van klanten om een kijkcijferanalyse te maken. klanten van de alles-in-1 aanbieder wisten niet dat Ziggo dit deed, ondanks dat de klant hier geen toestemming voor had afgegeven.

Dankzij het ingestelde onderzoek heeft Ziggo nu het registreren van kijkgegevens geanonimiseerd. Hierdoor zijn de gegevens niet langer te herleiden naar de klanten, aldus het College Bescherming Persoonsgegevens. Het onderzoek dat ingesteld was door het CBP dateert ving aan in het vorig kalenderjaar en was nog voor de fusie tussen UPC en Ziggo. Het onderzoek is inmiddels afgerond en de uitkomst ervan is dat een aantal elementen met betrekking tot de privacy van gegevens van de klanten onderbelicht zijn gebleven. In een reactie heeft Ziggo laten weten dat ze het betreuren.

Ziggo heeft inmiddels de elementen aangepast en hierdoor kan het kijkgedrag van de klanten niet meer per persoon gevolgd worden. Alles is nu anoniem en dat strookt met de privacywetgeving in Nederland stelt Ziggo.

Nieuwe fusie mogelijk opkomst

Ziggo is begin dit jaar gefuseerd met UPC. Het moederbedrijf Liberty Global is echter nog niet uit geshopt. Het bedrijf kijkt namelijk naar de mogelijkheden om samen te gaan met een gedeelte van telecombedrijf Vodafone. Het bericht is inmiddels bevestigd door niemand minder dan Vodafone zelf.

Als er wederom een fusie op handen is heeft dit grote gevolgen voor de Nederlandse telecommarkt. In Nederland telt Ziggo al rond de 4,5 miljoen klanten en Vodafone heeft in Nederland ruim 5 miljoen klanten. Een fusie tussen deze bedrijven zal betekenen dat KPN een grotere concurrent krijgt. Global Liberty is wel gebaad bij een fusie want Ziggo heeft nog geen eigen mobiele netwerk. het biedt wel mobiele telefonie aan maar huurt capaciteit op het netwerk van Vodafone.

Vodafone heeft aan Bloomberg laten weten dat de gesprekken tussen Liberty Global en hun zelf in een pril stadium zijn. Bij een mogelijke fusie zou Vodafone slechts enkele delen van het bedrijf verkopen. De twee bedrijven samen zijn wereldwijd actief en hebben samen een totale waarde van meer dan 200 miljoen. Wanneer er meer bekend wordt over een fusie tussen verschillende delen weten beide partijen nog niet. De gespreken worden wel aangegaan om een fusie te realiseren.

Laat een reactie achter

Current month ye@r day *