Smartphones hebben één ding gemeen, ze zijn rechthoekig

13 March 2015 | In iPhone 5S Nieuws

Smartphones volgen elkaar in rap tempo op. In eerste oog opslag lijken alle smartphones verdomd veel op elkaar. Ze hebben allemaal een rechthoekige vorm en hebben een touchscreen display. Als je niks om smartphones geeft zou je niet snel de verschillende merken herkennen. Maar als kenner weet je als snel hoe een bepaald merk zijn smartphones fabriceert.

Desondanks is een smartphone een tijdelijk gebruiksvoorwerp, welke snel veroudert. Een smartphone dat vandaag wordt onthuld, is binnen de kortste keren alweer achterhaald. Smartphone fabrikanten zitten niet stil. Telkens komen ze weer met iets nieuws waar menig mens warm voor loopt. Doordat de smartphones snel verouderen is het gebruikelijk dat mensen elke twee jaar een nieuwe smartphone kopen.

Jaren geleden keken mensen niet naar het design van een mobiele telefoon. Het toestel moest functioneel zijn. Je moest er mee kunnen bellen en sms. Maar tegenwoordig kijken we steeds meer naar het design, want het oog wil ook wat, en we kijken steeds vaker naar de specificaties van de smartphones. Na jaren begrijpen we eindelijk wat de termen in de telecomsector betekenen en daar maken we nu massaal gebruik van. Want een goede smartphone ziet er geweldig uit en heeft krachtige specificaties.

Mooi, mooier, mooist

Tegenwoordig houden de smartphone fabrikanten rekening met het feit dat de smartphone meer is dan alleen een gebruiksvoorwerp, het is een accessoire geworden waarmee we gezien willen worden. Het is een hele klus voor de design afdeling van een merk om een strak ontwerp te maken dat ook nog eens functioneel is. Een smartphone dient de wauw factor te hebben. Fashion merken mengen zich af en toe al in de telecomsector om een special edition op de markt te brengen, maar deze smartphones zijn nog nooit een succes geweest.

Het toestel dient van meet af aan een strak uiterlijk te hebben. Dit begint al bij de tekentafel van de designers. Apple is al jaren de onbetwiste nummer één als het gaat om een geweldig design bij zijn smartphones. Als het najaar in zicht komt worden heel veel mensen ongeduldig want dan komt Apple weer met een nieuwe smartphone. Een must bij de huidige generatie smartphones is een metalen unibody, iets wat Samsung tot aan 2015 niet begrepen heeft.

Samsung bleef altijd vasthouden aan functionaliteit. Het woord design kwam niet voor in hun vocabulaire. De Zuid-Koreaanse smartphone gigant fabriceerde zijn smartphones altijd met kunststof. Dit zorgde er voor dat de toestellen er niet uit zagen. Nadat het vlaggenschip van Samsung in 2014 een flop bleek te zijn, heeft Samsung het roer volledig omgegooid. Het bedrijf heeft zijn designers terug gestuurd naar de tekentafel en het uiteindelijke resultaat mag er absoluut zijn. Eindelijk heeft de smartphone gigant twee smartphones onthuld met een chassis van metaal en glas, we hebben het natuurlijk over de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.

Wil je een smartphone met een uitermate mooie design dan is de Samsung Galaxy S6 het toestel van jouw keuze. Het design is een mooie samensmelting van metaal en glas, waarbij Samsung geïnspireerd is door ambachtelijke werken, zoals glasblazen en metaal-smeden. Het speciale aan de Galaxy S6 Edge is het dual-egde scherm, waarbij het scherm aan beide zijkanten van het toestel doorloopt tot over de rand. Het ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens functioneel.

Laat een reactie achter

Current month ye@r day *