Succes iPhone 6 baart Samsung zorgen

1 February 2015 | In iPhone 5S Nieuws

Het is natuurlijk geen geheim dat de iPhone 6 een bijzonder groot succes is. In 2014 is de iPhone 6 in totaal meer dan 74,5 miljoen keer verkocht, dit is 46 procent meer dan bij de iPhone 5S in dezelfde periode. Het grote succes van de Apple iPhone 6 zou producent Samsung grote zorgen baren, de producent ziet namelijk de verkopen van smartphones steeds verder dalen.

Dalende winst voor Samsung

In het laatste kwartaal van 2014 wist Samsung een winst te behalen van omgerekend 4,3 miljard euro. Ondanks dat dit natuurlijk een gigantische winst is, is deze winst toch lager dan de 6,7 miljard euro die het bedrijf een jaar eerder behaalde. De dalende winst zou vooral komen door de terugname van het aantal verkopen van smartphones en tablets. Concurrent Apple weet steeds meer vaste klanten van Samsung aan zich te binden, wat ook voor minder herhaalverkopen zorgt.

Nieuwe Samsung toestel zorgt mogelijk voor meer succes

Analisten verwachten dat Samsung met de nieuwe Galaxy S6 wel weer meer terrein gaat winnen, maar Apple lijkt niet echt te vrezen voor het nieuwe toestel van Samsung. Waarschijnlijk komt Samsung meteen met twee varianten van de Galaxy S6 op de markt, mogelijk ook om de schade die het bedrijf heeft opgelopen door het succes van de iPhone 6 van Apple te compenseren. Het tweede toestel van Samsung zal waarschijnlijk op de markt worden gebracht onder de naam ‘Samsung Galaxy S6 Edge’, echter is het nog niet zeker dat dit toestel inderdaad deze naam krijgt.

Goede verkoopcijfers voor de Galaxy S6

Naar verwachting zal de Galaxy S6 ook voor flinke verkoopcijfers gaan zorgen, natuurlijk is het nog altijd even afwachten hoe dit nieuwe toestel door het grote publiek wordt onthaald. Waarschijnlijk zullen we rond maart 2015 meer weten over het nieuwe toestel van Samsung, tot die tijd blijft het nog even spannend.

Laat een reactie achter

Current month ye@r day *